top of page

de APK voor ambtenaren

Bewustzijn over vitaliteit 

en lichaamswijsheid in organisaties.

Training en coaching in mens-en-werk

Werken vanuit ontspanning. Zonder stress. In balans met een goed humeur, veel energie en motivatie. In verbinding met collega's - niet alleen digitaal, maar ook 'face to face' en van hart tot hart. In een werksfeer die veilig en open is met mensen die elkaar steunen en vertrouwen.

 

Een menselijke APK is een reset naar een werkcultuur met liefde voor de menselijke natuur. Waarin iedereen in  eigen kracht staat én niemand perfect hoeft te zijn. Waarin mensen met hart en ziel werken, denkend en voelend. Aanwezig in hun lichaam, bewust van grenzen en triggers (van zichzelf en anderen). Zo'n werkcultuur geeft een voedingsbodem om te groeien en bloeien.

Vitaliteit. Levenskracht. Energie.

Het zó naar je zin hebben dat je niet ziek wordt!

       Hoofd  & hart
     Lichaam & energie
       Balans & beweging
         Doen & zijn
          Hart & ziel 

Luisteren naar je lichaam

Lekker in je vel zitten (energie hebben) en gezond zijn, verhouden zich als kip en ei. Lichaam en geest zijn verbonden. Een APK helpt mensen vat te krijgen op de wisselwerking tussen lichaam, gedachten, energie en emoties. Van zichzelf en van de mensen om hen heen. Want ieders energie en uitstraling heeft effect op zijn omgeving. Ook op werkresultaten. Een blij gemoed doet ieder goed. En een goede werksfeer is goud waard. 
In onze digitale maatschappij vervangen we contact met ons lichaam door stappentellers, hartslagmeters en andere apps. Maar we hebben een ingebouwd informatiesysteem dat we zijn vergeten te gebruiken. We hebben nooit les gehad in voelen. Ons bewust zijn van ons gevoel en weten hoe en wanneer ernaar te luisteren is cruciaal voor zelfzorg, zelfbehoud en een goede communicatie met anderen. 

​Preventie burn-out  

Zowel fysiek ongemak als emotionele onvrede begint altijd klein. Er zijn eerst subtiele signalen, fysiek voelbaar. Als je die signalen negeert, gaat je lichaam harder aan de bel trekken. Ziekte en burn-out kunnen het gevolg zijn van het geen aandacht schenken aan je interne lichaamstaal. Voor conflicten geldt hetzelfde. Opgestapelde emoties knallen er opeens uit.
                 ​​
  • 'Burn-out is een epidemie bij overheidsorganisaties' volgens Binnenlands Bestuur in 2017
  • Een kwart van de jonge ambtenaren zit tegen een burn-out aan. (BB 2016)

Resultaat  APK

Een energyboost.
Vruchtbare samenwerking. 
Aanwezigheid in je hart.
Creativiteit en innovatie.
Veiligheid en openheid.
Vertrouwen in jezelf en in collega's.
Inzicht in lichaamstaal.
Een flonkering in je ogen.
Helderheid in je hoofd.
Contact met je lichaam en gevoelens.
bottom of page